Tuinbouw

Een tuinbouwbedrijf kan pas groeien met water. Denk maar aan bronwater, recyclagewater, regenwater. Dit zijn maar enkele voorbeelden van bruikbaar gietwater in de tuinbouw. Belangrijk is dat water verpompt, behandeld, gefilterd en zelfs soms ontsmet wordt.
 

Daarnaast moet water ook gestockeerd worden. Dit kan onder- of bovengronds en al dan niet afgedekt gebeuren. Tijdens de stockage, wordt het water ook voorzien van een natuurlijke of mechanische waterbehandeling.
 

Om het water tot bij de planten en gewassen te brengen, gebruiken we bevoeiings-, giet- of besproeiingsystemen.
 

Als we het over tuinbouw hebben zijn klimaatregeling en energiebeheer de voornaamste gespreksonderwerpen. Zeker wanneer het gaat over teelten en gewassen in semi-gesloten ruimtes zoals serres en kweekcellen. Doordat moderne tuinbouwbedrijven steeds blijven groeien, is een arbeids- en teeltregistratiesysteem (bijna) niet meer weg te denken. Spranco-Matic levert u misschien wel het meest moderne en geavanceerde registratiesysteem dat beschikbaar is op de tuinbouwmarkt. P-PLUS is een door Hortimax ontworpen product en voldoet aan al je wensen en noden.
 

Je moet met heel wat zaken rekening houden zoals de waterhuishouding, de klimaat- en energieregeling en de verschillende arbeids- en teeltprogramma's. Met het SYNOPTA bedieningsprograma van Hortimax zorgen wij voor een gemakkelijk inzicht en een eenvoudige bediening in de tuinbouw.
 

Hoe wij een volledige WTR renoveren in amper anderhalve minuut kan u hieronder bekijken...