De expert in water

Sinds 1 januari 2017 is Spranco-Matic in handen van Stefaan Boudewijns, Jan Cox en Gunther Vermeiren. In 1972 richtte Marcel Sprangers het bedrijf op en bouwde het uit tot het succes dat het nu is. Wat begon als een bescheiden loodgietersbedrijf, groeide uit tot een heus pioniersbedrijf in water. 

Van loodgieter naar pionier in water

In 1972 begon Marcel Sprangers als loodgieter in bijberoep. Een jaar later stapte hij verder in het waterwereldje door zich te focussen op de tuinbouwsector. In die tijd moest er vooral water gepompt worden, vaak in de vorm van bevloeiing en beregening. Omdat Nederland veel meer te bieden had qua materialen voor beregening, sprak Marcel die markt aan. Nederland had namelijk betere prijzen en materialen. We spreken van aluminium beregeningsbuizen, sproeiers, slangen en koppelingen. Door de verhandeling van deze materialen, vonden verschillende Nederlanse groothandels hun weg naar België.

 

Vanaf de jaren 80 begon de markt te veranderen. Er kwam steeds meer vraag naar specifieke voedingssystemen en doseerinstallaties voor watergift. Uiteraard speelde Marcel hierop in want sindsdien werden de activiteiten steeds meer op de tuinbouw gericht. Water-, substraat- en klimaatregelingen, verwarmingsinstallaties met kolen-, olie- en gasketels; de diensten breidden uit. Zo werd Spranco-Matic het bedrijf dat het nu is. Een pionier in water. 

 

Verschillende sectoren kunnen bij ons terecht voor alles wat met water te maken heeft. Ben je een particulier of overheid die op zoek is naar een professioneel bedrijf om je tuin of openbaar groen, recreatie- en/of sportveld te voorzien van een besproeiingsinstallatie? Ben je een land- of akkerbouwer en ben je bezorgd om de watergift naar je groenten- en fruitteelten? Zelfs als je een stalling, manège of buitenpiste bezit en enkel een vochtige ondergrond voor je paarden wilt, kunnen wij je helpen. Een tuinbouwer of een bedrijf dat actief is in afvalverwerking kan ook geholpen worden. Welke waterwensen je ook hebt, wij maken ze waar. Dit binnen je budget en volledig naar jouw eisen.

Contacteer ons

Ontdek ook onze diensten

Spranco-Matic biedt voor zowel particulieren als professionelen oplossingen voor water. Een besproeiingsinstallatie, watergift voor groenten-en fruitteelten of een vochtige ondergrond voor paarden. Wat er ook moet gebeuren, wij zorgen voor het water.

Jouw partner in water

Ben je op zoek naar een partner die jou kan voorzien van water? Wij komen graag eens langs om te luisteren naar jouw wensen en eisen en bezorgen je een vrijblijvend voorstel, aangepast aan je budget.

Contacteer ons