Klimaat en Hortimax klimaatcomputers

Een goede regeling van het kasklimaat begint bij het correct meten van alle gegevens die invloed hebben op de groeiomstandigheden.

Klimaatcomputers

Spranco-Matic levert en installeert de klimaatcomputers van HortimaX in België. Voor ieder type serre, folie, of glas kunnen wij je de klimaatcomputer voor de beste prijs-kwaliteit aanbieden.

Klimaatsensoren

Een goede regeling van het kasklimaat begint bij het correct meten van alle gegevens die invloed hebben op de groeiomstandigheden. Of het nu gaat om temperatuur, vocht CO2, planttemperatuur of straling, HortimaX heeft een volledig gamma aan sensoren.

Aquanex

Al meer dan 150 jaar wordt de relatieve luchtvochtigheid (R.V.) met natte en droge temperatuuropnemer gemeten. Het systeem werkt met twee temperatuuropnemers. Een “droge” en een “natte”. Door beide temperaturen te meten kan de computer zeer nauwkeurig de luchtvochtigheid berekenen.

Omdat het water op de “natte” temperatuuropnemer verdampt, moet er continu water worden toegevoerd uit het reservoir. Hiervoor zorgt het kousje dat door capillaire werking het water opzuigt.
Aan dit kousje worden hoge eisen gesteld. Als het verdroogt, zal de klimaatcomputer een te hoge R.V. berekenen en foute maatregelen nemen om deze schijnbaar te hoge vochtigheid weg te werken.

Behalve dat dit een enorme energieverspilling is, ontstaat er in werkelijkheid een te lage R.V., waardoor zelfs gewassen schade kunnen ondervinden. Daarom is het belangrijk een goed kousje van een goed merk als Aquanex te gebruiken. Dit blijft verschillende weken na elkaar betrouwbaar. Aquanex is dan ook verkrijgbaar bij Spranco-Matic.

Recirculatieventilatoren

Voorkom temperatuurverschillen en verbeter het groeiklimaat in je serre. Met horizontale en/of verticale ventilatoren voorkom je temperatuurverschillen in je kas. Hiermee verbeter je het rendement van je verwarmingssysteem. De CO2-dosering komt zo beter tot zijn recht. Gecombineerd met het bevochtigingssysteem, kan de kastemperatuur enorm verlaagd worden en de luchtvochtigheid kan zo verhoogd worden. Het gewas krijgt geen stress en het groeiklimaat verbetert sterk.

Gewasbescherming

Gewasbescherming is niet weg te denken uit de tuinbouw. Afhankelijk van het soort gewas en type kas kan er gebruik gemaakt worden van zwavelverdampers en/of een LVM-apparaat. Dit kan mobiel of vast opgesteld worden.                                            

Muziekinstallaties

Wist je dat gewassen beter groeien en produceren met muziek? Daarom is Spranco-Matic ook jouw leverancier voor een complete muziek- en geluidsinstallatie in je serre. Dat gaat van tuners en versterkers tot geluidsapparatuur, luidsprekers en intercomapparatuur.

U vraagt, wij draaien!