Pompen

Voor elke bron bestaat er een gepaste pompinstallatie. Ontdek ons gamma aan pompen! 

Dompelpompen en onderwaterpompen

Dit soort pompen worden gebruikt wanneer er een lage waterstand is of wanneer er een nultolerantie op het geluid wordt vereist. Het voordeel aan dompel- en onderwaterpompen is dat ze onderhoudsvrij en bedrijfszeker zijn.

Normale en zelfaanzuigende centrifugaalpompen

Een groot deel van pomptoepassingen kan uitgevoerd worden door normale en zelfaanzuigende centrifugaalpompen. Denk maar aan het verpompen van kleine, mildelgrote en ultragrote debieten of het opbouwen van druk in verschillende leidingsystemen. Daarnaast worden deze pompen ook gebruikt in tuin- en professionele beregeningen en recreatie- en industriële toepassingen. Centrifugaalpompen worden onder andere aangedreven door elektrische, diesel, benzine of hydraulische motoren. Via uitgekiende pompgrafieken en leidingweerstandtabellen kan praktisch elk debiet bij elke gewenste opvoerhoogte/druk worden bepaald. 

Pompen aangedreven door een aftakas

Dit soort pompen kunnen ook centrifugaalpompen zijn. Het verschil tussen de twee is dat deze steeds door een externe motor worden aangedreven zoals een dieselpompset of een tractor-aangedreven pomp. Dit type pompen worden gekenmerkt door de mogelijkheid van extreem grote debieten en/of erg hoge werkdrukken.